• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 04/10 > Перехресна алергія на продукти харчування

Перехресна алергія на продукти харчування

28.04.2010 10:36 Кулинария

altЛюди з алергією на пилок повинні звертати увагу не тільки на розповсюдження самого пилку, але і на деякі продукти харчування. До цього закликають пульмонологи з Ганновера. Близько 60% таких алергиків мають так звану перехресну алергію на певні продукти, як повідомляє професор Гаральд Морр (Prof. Harald Morr). Цей висновок грунтується на тому, що багато рослин, пилок яких є сильним алергеном, тісно пов'язані з деякими продуктами, хоча цей зв'язок, на перший погляд зовсім не очевидний.

Люди з алергією на пилок груші, лісового горіха і вільхи повинні звернути увагу на овочі та горіхи з сімейства розоцвітих, наприклад яблука, груші, вишні, персики, сливи і мигдаль. Ті ж, у кого алергія на пилок лугових трав, часто не переносять помідори і бобові. А у людей з алергією на домашній пил можуть виникнути проблеми при вживанні деяких видів молюсків, так як кліщі домашнього пилу родинно пов'язані з черепашками і річковими раками.

Это интересно

Если решается вопрос куда поехать на майские, ознакомьтесь с десяткой лучших мест для празднования маевки в Украине.


Здоровье


Обзор видео