• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 08/10 > Краще мити: надто багато мікробів у готових салатах

Краще мити: надто багато мікробів у готових салатах

19.08.2010 18:03 Кулинария

altСвіжі магазинні салатні суміші дуже практичні і улюблені багатьма господинями. Такі салати  швидко псуються і повинні реалізовуватися в магазинах з холодильних камер.

Тим не менш, рівень зараження мікробами може бути досить високим. Так, згідно з даними федерального інституту оцінки ризиків (Німеччина), у свіжих салатних сумішах можна виявити таку хвороботворну бактерію, як лістерія. У ході дослідження були перевірені суміші на кінець зазначеного терміну придатності і отримані дані про те, що до зараження особливо схильні салатні суміші з білокачанною капустою.

Кращий спосіб уникнути зараження - ретельно вимити продукт перед вживанням в їжу.


Здоровье


Обзор видео