• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 21 > Знижений ризик захворювання раком у вегетаріанців поширюється не на всі його види

Знижений ризик захворювання раком у вегетаріанців поширюється не на всі його види

30.11.1999 03:00 Архів

Вегетаріанська їжа, за результатами нового британського дослідження, може вести до збільшення ризику захворювання раком. У рамках цього дослідження, починаючи з 90-х років, оцінювалися дані майже 53000 людей, які харчувалися овочами, м'ясом або рибою. Дійсно, широко поширена думка, що фрукти й городин можуть урятувати від раку, підтвердилося. Вегетаріанці показували більш низький ризик захворювання всіма видами рака, чому ті, хто їв м'ясо. Однак, було й виключення, що спантеличило дослідників - вегетаріанці частіше занедужували раком кишечнику, чому всі інші. Дотепер уважалося, що рослинний харчовий режим повинен скоріше захищати від раку кишечнику. Тепер учені планують з'ясувати причину даного факту.